петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Ваня Григорова: Най-големият плюс е, че се запазва националната МРЗ

      Loading the player...

      “Най-големият плюс, от приетите вчера промени, които предвиждат да има дифенциация на минималното заплащане по сектори, е това, че успяхме да извоюваме оставането на национална минимална работна заплата”, заяви в интервю за телевизия “Евроком” икономистът Ваня Григорова. 

      По думите й, това означава, че според тези изменения, които се очаква да влязат в сила от 2021-а година,  всички отделни минимални възнаграждения по браншове следва да са по-високи от общото минимално заплащане в България. Според Григорова това е битка, която синдикатите са спечелили.

      В България обаче синдикалната култура все още е твърде слаба, категорична е експертът. За да се променят нещата синдикални организации у нас са настоявали в училище да се въведат часове по трудово право, за да научат как да защитават правата си на работното място и как да се борят за по-високи заплати.Правителството обаче е отказало.

      Иначе, очакванията са минималната работна заплата догодина да достигне 650 лева, а догововорката по сектори ще се случва до края на този август.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ