понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Джордж Сорос: Коронавирусът заплашва да унищожи ЕС

      Милиардерът Джордж Сорос вярва, че коронавирусът може да унищожи Европейския съюз, съобщава The Independent.

      Според него Европейският съюз все още не се е оформил като „пълен съюз“ и все още е в процес на създаване.

      „Но този процес не е завършен и това прави Европа изключително уязвима – по-уязвима от САЩ, не само защото е непълен съюз, но и защото се основава на върховенството на закона“, твърди Сорос.

      Той отбеляза също, че решенията, взети от ЕС, са „много бавни“ и „проблемите, дължащи се на коронавируса, се разпространяват много бързо“, което излага на риск Европейския съюз.

      На въпрос на журналиста как милиардерът се отнася към решението на Германския конституционен съд относно Европейската централна банка (ЕЦБ), той отговори, че приема това „изключително сериозно“.

      „Това решение представлява заплаха, която може да унищожи Европейския съюз като институция, основана на върховенството на закона, именно защото е приета от Германския конституционен съд, който е най-уважаваната институция в Германия“, каза Сорос.

      Припомняме, на 5 май германският Федерален конституционен съд обяви, че закупуването на държавни облигации на страните от ЕС от Европейската централна банка (ЕЦБ) е нарушение на германското законодателство. Тогава, на 10 май, Европейската комисия обяви, че подозира Германия в нарушаване на законодателството на ЕС и е на път да проведе разследване.

      Оригинална статия

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ