петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Маските падат за втори път

      За втори път, от началото на въвеждането на извънредното положение у нас, задължителното носене на маски на обществени места се отменя. Това се случи с издадена днес нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

      В поднормативния акт се посочва, че „Всички лица, които се намират на открити обществени места ( в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата“.

      Каква е причината за повторната отмяна не посочва в разпространената информация от министерски съвет, като само се изтъква, че решението е взето след среща на членове на правителството и представители на Националния оперативен щаб.

      Припомняме, че задължителното носене на маски предизвика обществено недоволство основно сред юристите, но не само. До преди около две седмици имаше подадени над 700 жалби срещу това изискване. Дали тежи жалби са сред мотивите за новата заповед, не става ясно.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ