понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      Празните столове: Протест на ресторантьори в Германия

      Ресторантьори и гастрономи в Германия изкараха празните си столове на обществени места, в знак на протест, в няколко града в Германия. Някои от тях бяха Ноймаркт, Вюрцбург, Мюнхен а също и столицата Берлин.

      С празните столове ресторантьорите искаха да обърнат внимание на несигурното им положение в кризата с коронавируса. Протестът беше обявен за „мълчалива демонстрация“ и се проведе без участници. Само присъствието на празните столове трябваше да символизира тежкото положение на предприятията за хранене в Германия. За да се избегне събирането на хора, рекламата на събитието в беше забранена.

      Идеята за мълчаливия протест идва от Дрезден. Миналия петък над 1000 стола от ресторанти в Дрезден стояха празни и осиротели няколко часа. Около 530 ресторантьори взеха участие в кампанията в Дрезден, за да обърнат внимание на драматичната ситуация в бранша. 

      В Берлин стотици столове бяха поставени пред Бранденбургската врата.

      Според Асоциацията за хотелиерство и ресторантьорство в немската провинция Саксония, все повече компании в бранша са заплашени от закриване, ако ограниченията продължат. По думите им без незабавни и ефективни спасителни мерки минимум 30% от бизнеса в цялата страна ще изчезне.

      Те твърдят, че липсват субсидии, краткосрочна помощ и облекчаване на мерките, насочени към техния бизнес. Германското правителство и местните власти започнаха да обсъждат постепенното прекратяване на ограниченията, предприети за справяне с разпространението на коронавирус SARS-CoV-2, причиняващ болестта COVID-19.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ