понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      БОЕЦ: Битката на гражданите продължава

      Активисти от ГД „Боец“ и граждани за пореден път се събраха пред сградата на Висшия съдебен съвет, за да изразят възмущението си от избора на Иван Гешев за обвинител номер едно в държавата. Събитието бе озаглавено „Гешев е висш позор“.

      Демонстрацията се случи на фона на  първото заседание на Пленума с участието на главния прокурор Иван Гешев.

      Адвокат Камен Добрев от „Боец“ заяви пред камерата на „Евроком“, че въпреки встъпването в длъжност на Гешев като главен прокурор, битката на гражданите продължава.

      Активистка на ГД „Боец“ заяви, че в сграда на ВСС се е настанила лъжата и това е основната причина за днешното гражданско възмущение.

      Сред протестиращите бе и млада майка с рожбата си, която обвини главния прокурор за задържането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. По думите й той е отговорен за опетняването на двете жени.

      Освен срещу избора на Гешев, протестът на ГД „БОЕЦ“ беше свързан и с каузата на свободата на словото. Една от причините е сигналът на Николай Бареков срещу телевизия „Евроком“, за който основателят на ГД „БОЕЦ“ Георги Георгиев информира в предаването „Честно казано“ Люба Кулезич. Екипът на телевизия „Евроком“ е признателен на всички за подкрепата, която оказват.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ