За трета поредна година, в София се проведе фестивал на розовия домат. Освен розови домати, на събитието се предлагаха и други български продукти като смилянски боб, реселешки лук и някои традиционни български сирена.
Български шеф-готвачи приготвяха авторски ястия, като главна роля в тях отново има доматът. Част от тях бяха: шеф Андре Токев, шеф Георги Бойковски, както и адмиралът на моретата и кухнята – шеф Юри Велев.
Фермерският пазар по време на Фестивала представи най-добрите производители на розови домати. На мястото беше и най-големия юнашки тиган, в който се приготвя традиционна домашна лютеница.
Работилницата на организация „Нулев отпадък“, пък даде възможност на всеки да се включи в правенето на домашна паста за зъби и да се научи как да превърне стари тениски в торби за пазаруване.
Инициативата беше част от „Urban fest“, който е подкрепен от Столична обшина