вторник, 24.09.24
10.8 C
София
16 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      Зеленский ще организира референдум за преговори с Русия

      Президентът на Украйна Володимир Зеленский ще проведе референдум за преговорния процес с Русия. Това заяви ръководителят на президентската администрация Андрей Богдан.
      Богдан отбеляза, че гражданите на страната трябва да участват в обсъждането на процеса на уреждане на отношенията с Москва.
      „Обсъждаме въпроса за постигането на мирно споразумение с Русия ще се проведе под формата на национален референдум, за да не гласуват само депутатите и не само президентът да вземе решение – а народът на Украйна да реши“, каза политикът.
      Според ръководителя на президентската администрация, това ще позволи да бъде избегнато двусмислено решение, което може да доведе до разделение в обществото. Богдан също така подчерта, че в преговорите за Донбас е необходимо да се търсят компромиси, но Украйна „няма да търгува с територии и хора“.
      На 20 май, по време на встъпването в длъжност, Володимир Зеленский заяви, че първата му задача като президент на Украйна ще бъде прекратяване на огъня в Донбас. Той подчерта, че е готов на всичко, за да постигне мир, и призова страните за диалог.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ