петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Достъп до данните на потребителите без заповед в САЩ

      Администрацията на президента на САЩ Барак Обама възнамерява да внесе закона за наблюдение, който ще позволи на ФБР да получи достъп до уеб историята на всеки ползвател или други компютърни данни без специална заповед.
      По искане на ФБР американските парламентаристи предлагат законопроект, който ще осигури достъп до документи, получени по електронна поща, само с помощта на така наречения „писмо-искане по отношение на националната сигурност.“ Такова писмо може да бъде издадено без одобрението на съда.
      Съгласно законопроекта ФБР ще може да получи информация за IP-адреса на потребителя и колко време той прекарва в даден уебсайт. В същото време в числото на достъпните данни не влизат документи като текст на електронна поща.
      Според директора на ФБР Джеймс Коми прилагането на такова изменение на „Закона за защита на информацията, предавана чрез електронни комуникационни системи“ ще стане основният приоритет тази година.
      The Washington Post отбелязва, че подобен опит вече е правен преди шест години от американските власти, но беше прекратен поради опасенията на активисти за правата на човека и представителите на технологичната индустрия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ