понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Русия удължи с една година ембаргото върху български храни

      Русия удължи с още една година ембаргото за внос на храни от България. Това съобщи  министърката на земеделието и храните Десислава Танева. Санкцията бе наложена миналата година в отговор на европейските рестрикции спрямо Русия заради анексията на Крим.

      Танева поясни, че ембаргото е отменено единствено за месото и зеленчуците, предназначени за производство на детски храни. Това станало ясно по време на посещението ѝ на Петербургския международен икономически форум, където се е срещнала с министъра на земеделието на Руската федерация.

      С постановление от май т.г. руското министерство на земеделието ще провежда процедурата по одобрението на тези оператори, които имат интерес към производството на детски храни, посочи Танева.

      Документите, които ще уреждат как и по какъв начин един оператор може да влезе на руския пазар с меса и зеленчуци за детско хранене, все още са на обсъждане в руското правителство и ще бъдат издадени, като със сигурност това ще бъде разрешителен режим“, допълни министърката.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ