понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Излизането на Кралството от ЕС ще доведе до икономическа несигурност

      След проведения референдум за бъдещето на Великобритания в Еврообщността стана ясно, че по-голямата част от избирателите гласуваха в полза за излизането на страната от Европейския съюз. Кой и защо гласува Обединеното кралство да напусне ЕС и какви ще бъдат последствията в национален план и по отношение на останалите страни в Европа. Това са само част от въпросите, които възникнаха след оспорвания референдум.

      Резултатите от гласуването във Великобритания са напълно неочаквани и шокиращи и това стана ясно от реакцията на финансовите пазари още в началото на деня, коментира финансовият консултант Ивайло Вълчев в специално интервю за ТВ Евроком. Според него хората, които са гласували „за“ излизане на Великобритания от ЕС са предимно възрастното население, а статистиката сочи, че най-висока избирателна активност имат хората, които имат най-малък интерес от социални и икономически промени. Финансовият анализатор предвиди създаване на несигурност в икономиката на Европейските страни, което неминуемо повлияе върху всички финансови продукти, коментира още Вълчев. По какъв начин евентуален Брекзит ще се отрази на учещите и работещите чужденци в границите на Кралството е рано да се предвиди, тъй като не е ясно дали ще бъдат въведени визи.

      Референдумът за излизане на Великобритания от ЕС протече с рекордна избирателна активност от 72%, а резултатът е 51.9% в полза на брекзита. Дали референдумът ще доведе до практическото излизане на Великобритания от Общността все още не може да се твърди със сигурност, но резултатите от вота алармираха еднозначно, че кризата в ЕС е налице. А брекзит-ът или ще се превърне в доказателство за пропуканото европейско единство, или ще укрепи политическата стабилност на Европа. Предстои да разберем.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ