петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Тимур Халилов: Главчев се включи в битката на Пеевски срещу ДПС

      във връзка със смяната на областните управители на Кърджали и на Смолян

      Вчера служебният премиер Димитър Главчев прояви явни признаци на зависимости и открито се включи в битката на Пеевски срещу ДПС.

      Това заяви Тимур Халилов, един от депутатите от ДПС, които бяха изключени от парламентарната група заради подкрепата си към почетния председател на партията Ахмед Доган.

      Причината за тези обвинения от страна на изключение депутати от ПГ на ДПС е смяната на областните управители на Кърджали и на Смолян.

      Тимур Халилов посочи, че областните управители са сменени по-малко от месец, след като са били назначени. По думите му това решение говори за „лична вендета, а не за държавническо поведение“.

      „Тези действия на Главчев оставят дълбока съмнение в обществото доколко независим е служебният кабинет и кой диктува какви рокади да се правят. Мурад и Пехливанов бяха назначени за областни управители в края на юни“, добави Халилов и припомни думите на премиера, който увери, че сам взима решенията и носи отговорност.

      Нечленуващите в група депутати попитаха: „Кой взе решението за освобождаването на Мурад и Пехливанов като областни управители, след като при назначаването им като мотив беше заявено, че ДПС е спечелило повече гласове в тези области?“.

      Народният представител посочи, че двамата областни управители категорично застанаха зад почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

      Халилов съобщи, че заместник-областният управител на Плевен Милен Димитров също е освободен.

      „Тези действия са ясен пример за това как личните интереси могат да застрашат сигурността и демократичните ценности в България“, заключи той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ