петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Борисов: 230 военни допълнително са пратени на границата

      Имам пълните уверения на всички, че границата няма да бъде поставена под натиск. Имаме комуникация с турското правителство, с премиера, с посланика. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънреден брифинг в Министерския съвет след среща с турския посланик у нас Сюлейман Гьокче.

      Борисов поясни, че продължаваме да охраняваме границата заедно с турската страна. На границата са изпратени допълнително 230 войници.

      В момента имаме 4 турски кораба на учението на НАТО с 350 военнослужещи. Ситуацията е спокойна, увери премиерът,

      Той увери, че ситуацията се следи във всеки миг. Държавната агенция за национална сигурност и Национална разузнавателна сигурност са в готовност.

      Премиерът увери, че към момента нашите дежурни, граничарите и корабите ни в Черно море не дават никакви индикации за бежанска вълна.

      Борисов изказа съболезнования към семействата на всички загинали. По време на срещата си с посланик Гьокче Борисов коментирал, че през последните месеци, през ден-два пише съболезнователни адреси. Премиерът подчерта, че това още веднъж потвърждава тезата му, че политиците трябва много по- сериозно да се заемат с тази дейност, за да се намери трайно решение и то да е мир.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ