понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      Джордж Сорос е вложил $ 200 милиона в кампания, легализираща марихуаната

      Група от британски депутати поеха инициативата в страната да се легализира марихуаната за медицински цели, информира The Daily Mail.
      Предложението съдържа специален доклад, изпратен до правителството на Обединеното кралство. Целта на документ е да се даде възможност на болните да отглеждат канабис в домашни условия със специален лиценз. Освен това се предлага да се разширят възможностите за психоактивните вещества, позволявайки на определени компании да внасят и отглеждат растението.
      Критиците твърдят, че това е само параван за легализацията на наркотици, които няма да бъдат използване за медицински цели. Финансирането на доклада е извършено частично за сметка на финансиста Джордж Сорос, който до този момент е вложил $ 200 милиона в кампанията за легализиране на наркотиците от 1994 г. насам в целия свят.
      Сегашното правителство на страната няма да се занимава с въпроса за легализирането на марихуаната, увериха от институцията.
      Използването на марихуана за медицински цели е законно в няколко европейски страни (Италия, Чехия), както и в 26 американски щата. В други страни, особено в Португалия и Австрия, има правила, декриминализиращи трафика на канабис – разрешено е използването му в специални кафета, отглеждане на канабис в малки количества, които не са обект на преследване.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ