понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Почина кралят на Тайланд

      Кралят на Тайланд Бумибол Адулядет е починал в сряда в болница в Сирират в 15.52 в Банкок на 89 годишна, сочи официалното изявление на Бюрото на кралския двор.
      Крал Бумибол Адулядет царува в Тайланд от 1946 г. насам и е владетелят, който заема трона си най-дълго време досега и се радва на искрена любов и уважение на своите граждани, не само като държавен глава, но също така и като кралят-работник, който е направил много за народа си.
      Тайландският монарх, получил задълбочено образование в Европа, развива идеята и лично ръководи изпълнението на програмата за създаване на национална система за напояване, благодарение на които страната е заела първите места в света по износ на ориз.
      По инициатива на царя в страната е създадено млечно животновъдство и на всички ученици в Тайланд още през 1960 г. е осигурено мляко като източник на калций.
      По време на финансова и икономическа криза от 1997 – 98 година кралят на Тайланд създава доктрина на самостоятелността, която се основава на следкризисна политика на правителството. Като конституционен монарх, чиято мощност е ограничена от основния закон на страната, крал Бумибол многократно използва личното си влияние, за да се спре или предотврати кръвопролития по време на политически конфликт.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ