вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Северна Корея заплашва враговете си с извършване на превантивен удар

      Северна Корея е в състояние да извърши превантивен удар срещу Съединените щати и техните съюзници, включително Япония, „в случай на най-малка провокация от тяхна страна“, информира националният вестник „Родон Синмун“.
      Отбелязвайки, че Япония е „заклет враг на корейския народ“, изданието осъжда министъра на външните работи Фумио Кишида, която работи „в полза на засилване на натиска върху Пхенян заради ракетните и ядрени тестове.“
      Заради офанзивата по повод ядрените оръжия Северна Корея е готова да осъществи превантивен удар срещу враговете си в случай на най-малка провокация от тяхна страна, с цел да защити суверенитета на народната република и правото на съществуване, подчертават авторите.
      По време на пресконференция в Токио Кишида заяви, че в японския парламент „се провежда дискусия за въвеждане на санкции срещу компании от трети страни, които осъществяват дейност съвместно със Северна Корея.“ „В момента обмисляме няколко варианта за решаване на този проблем, включително разширяването и укрепването на санкции, допълни министърът.
      Наскоро пресата на Северна Корея започна активна пропагандна кампания срещу правителството на Япония. Пхенян разкритикува Токио по всички фронтове: възраждане на милитаризма, осъждането на ракетни и ядрени програми на Северна Корея, нежеланието за заплащане на компенсации за престъпленията, извършени по време на периода на колониално управление на Корея, незаконните претенции към острова Токто.
      Процесът на милитаризацията на Япония „е достигнал изключително опасни нива“, отбелязва „Родон Синмун“. По мнение на вестника японските консервативни сили „не ги напуска мечтата за създаването на Велика Източна Азия (японски геополитически план по време на Втората световна война), в която Токио играе лидерската роля.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ