четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ ОТНОВО НА ДНЕВЕН РЕД

      Задължителното гласуване отново ще бъде на дневен ред. От другата седмица народните представители ще дискутират и промени в Изборния кодекс. Това ще е един от приоритетите в парламента на управляващите от ГЕРБ в началото на новата година. Това заяви пред „Труд“ заместник-шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.
      Това е един от основните приоритети на партията, тъй като има обществени очаквания за промени в Кодекса, а през есента на тази година ще има и местни избори, припомни Велчев.
      В първите дни след почивката, депутатите ще се заемат и с промените в Закона за Сметната палата, като се предвижда смяна на модела на управление, както и на ръководството й.
      В първата седмица парламентът ще гласува и Стратегията за съдебната власт, която беше приета от Министерски съвет в края на декември.
      ГЕРБ ще проведат срещи и с партньорите си от Реформаторския блок и подкрепящите ги от Патриотичния фронт и АБВ, като се очаква да обсъдят пенсионна реформа.
      Припомняме, че вчера съпредседателят на Реформаторите Радан Кънев обяви, че „пукнатината в управляващото мнозинство“ е запълнена, а до 31 март ще бъде предложена стратегия за промени в пенсионната система, които да отговарят на проблемите за 25 години напред.
      Още в началото Народното събрание трябва да приеме и на второ четене промените в Закона за МВР.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ