четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      НОВИ ЗАЛОЖНИЦИ ВЪВ ФРАНЦИЯ

      Въоръжен мъж е взел поне шестима заложници, най-малко двама от които са убити, в магазин за традиционни еврейски хранителни продукти в Източен Париж, предаде Франс прес. Сред заложниците има жени и деца.
      След установен контакт с полицията, въоръженият казал на полицаите: „Знаете кой съм. Ще държа тези хора тук, докато вдигнете блокадата от Дамартен ан Гоел и позволите на братята Куаши да си тръгнат“. Мъжът е тежко въоръжен с поне два автомата Калашников, съобащава Би Би Си.
      На мястото на инцидента са разположени специални части на полицията, а кварталът е напълно отцепен. На живеещите в близките сгради е забранено да излизат на улицата. Взети са всички мерки за охрана на намиращото се недалеч училище.
      Полицията потвърди, че нападателят е заподозреният като извършител на стрелбата, при която вчера в Париж загина служителка на френската полиция. Мъжът е свързан и с атентаторите в „Шарли ебдо“.
      Малко по-късно френската полиция публикува снимките на мъж и жена, които се издирват за смъртта на полицайката, убита в престрелка вчера. Това са Амеди Колибали (32 години) и Хаят Боумедиен (на 26 години). Те съобщиха, че двамата са отговорни и за днешната заложническа драма в магазина. Те са „въоръжени и опасни“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ