събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Ново обвинение срещу бившия бразилски президент Лула да Силва

      Бразилският федерален съдия Валисней Соуза Оливейра реши да отвори ново наказателно дело срещу бившия бразилски президент Инасио Лула да Силва, който е обвинен в „търговски връзки“, пране на пари и съучастие в престъпна дейност, информира агенция ЕФЕ.
      Федералната полиция на Бразилия откри ново разследване срещу бившия президент Инасио Лула да Силва по подозрение за участие в корупционни схеми.
      По отношение на да Силва, който е президент на Бразилия в периода 2003-2010 година, както и възможен кандидат за поста държавен глава на изборите през 2018 г., вече е в сила разследване за възможно участие в корупционна схема около петролната компания „Petrobras”. През март да Силва е бил задържан в продължение на три часа за разпит. Според полицията наличните данни показват, че престъпните схеми са използвани за финансиране на предизборни кампании, както и за разходи на политическата партия, от която е избран.
      „Petrobras” се превърна в център на корупционен скандал през 2014г., когато стана известно, че няколко функционери са подписали договори за комисионна от 3% от стойността на договора. След това тези средства са използвани за даване на подкуп на политици и чиновници. Най-голямата строителна компания в Латинска Америка „Odebrecht” също е заподозряна в участие в корупция в Petrobras, като в началото на декември тя сключи сделка със следствието, като се съгласи да плати глоба от $ 1.9 милиарда.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ