събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      БДЖ ПУСКА СПРЕНИТЕ ВЛАКОВЕ

      Министерството на финансите ще отпусне на Български държавни железници орязаните 40 млн. лева от годишната субсидия, за да може железопътният превозвач да не спира повече влакове и да върне в движение 38-те спрени влака. Това решиха вчера депутатите на извънредно заседание на Парламентарната комисия по транспорт.

      Министърът на транспорта Ивайло Московски обеща случая да не се повтаря и всички влакове да са в движение. Той уточни обаче, че повторното пускане на спрените линии може да стане само след направена оценка на състоянието на композициите. Премиерът Бойко Борисов заяви, че е разпоредил срещи със синдикатите и железничарите и предстоят да бъдат направени анализи на спрените влакове. Планът за финансовото стабилизиране на националния железопътен превозвач ще е готов през февруари, а до четири месеца трябва да има и одобрена национална стратегия за държавните железници. Парламентарната комисия по транспорт беше свикана извънредно по инициатива на БСП. Позицията на левицата е за незабавното възстановяване на влаковете, тъй като тяхното спиране ще остави много хора без никакъв транспорт. Потърсихме позицията и на другите парламентарно представени партии.
      Припомняме, че на 12 януари БДЖ спря 38 влака, а на други 10 бяха съкратени маршрутите. Най-засегнатите райони се оказаха Габрово и Карлово, тъй като там орязаха десет влака. Жителите организираха подписка, а железничарите от Горна Оряховица заплашиха с протест на 17 януари.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ