събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Правозащитници готвят съд за Тръмп

      Правозащитната група Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW) подготвя съдебен иск срещу американския президент Доналд Тръмп, като го обвиня в нарушаване на Конституцията, информира New York Times.
      Активистите смятат, че той не отговаря на конституционните разпоредби, които забраняват на лица, които са начело на държавата, да приемат такси и плащания от чужди правителства. По-конкретно, авторите твърдят, че компаниите на Тръмп правят сделки с чуждестранни държавни компании и хотели, а в принадлежащите му хотели се назначават служители чужденци.Според CREW доходът, получен от тази дейност, се явява подкуп, което може да повлияе на решението на президента.
      Както посочва изданието, групата за правата на човека, която включва юристи, експерти в закона и експерти в областта на професионалната етика, не се интересува от финансова компенсация. CREW има за цел да лиши президента от приходите на хотели и голф игрища, както и да предотврати финансирането от банки, които са под контрола на други държави.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ