петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      РАКЪТ ЩЕ БЪДЕ НАДВИТ ДО 2050

      Смъртоносната болест „рак“ ще бъде надвита до 2050 година. До тогава медицината ще бъде достатъчно развита, за да предотврати високата смъртност на онкологично болните пациенти. Това показват резултатите от ново изследване, проведено във Великобритания.
      Положителните резултати ще бъдат постигнати чрез технологично и медикаментозно развитие при лечението на опасната болест.
      Здравословният начин на живот несъмнено е една от предпоставките за ограничаването на болестта, смятат учените. До 2050 ще се развие и профилактиката на заболяването, което е и основната предпоставка за късното й откриване и лечение, заявяват още изследователите.
      Аспиринът пък е едно от основните лекарства, предпазващи човешкия организъм от развитие на туморни образувания. Пациенти над 40-годишна възраст, приемали медикамента, са избегнали развитието на злокачествени клетки в периода 50-65 години, коментира доктор Джек Кузик, автор на проучването. Честият прием на аспирин в тази възраст пък увеличавал и живота на пациентите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ