сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      Протестите в Румъния продължават

      След протестите в неделя, в които се включиха около 600 хил. румънци в столицата и някои други градове, опозиционната Национално-либерална партия внесе текста на вота на недоверие срещу румънското правителство. Той беше прочетен днес в парламента от лидера на Национално-либералната партия Каталин Предою. Лидери и на други две опозиционни сили – Съюз за спасение на Румъния и партия „Народно движение“ съобщиха,че техните парламентаристи също подкрепят вота на недоверие, предаде агенция Аджерпрес.
       
      В сряда на пленарно заседание вотът на недоверие ще бъде обсъден. Опозицията призовава правителството да подаде оставка и да поеме отговорност за приемането на постановлението за декриминализиране на корупционни действия, предизвикало масовите протести на гражданите.    
       
      Междувременно румъснкият министър на правосъдието Флорин Йордаке заяви, че ще предложи нов проектозакон за Наказателния кодекс в страната, който ще внесе след обществено обсъждане. 
       
      Протестните демонстрации в Румъния все още продължават. Гражданите, загубили доверие в правителството, настояват за подаване на оставка и насрочване на предсточни избори. 
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ