четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Кремъл отговори остро на обвиненията, че се намесва в изборите в САЩ

      "Американците не могат да измислят по-добър враг от Руската федерация"

      Обвиненията на Русия от страна на САЩ, че се опитва да повлияе на изборите, нанасят нови и необратими щети на двустранните отношения. Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков пред репортери, предаде ТАСС.

      Той призна, че разузнавателната общност „се поддава на модните тенденции във вътрешната политика“. „Те също трябва да търсят врагове и, разбира се, американците не могат да измислят по-добър враг от Руската федерация“, подчерта прессекретарят на руския президент.

      „Разбира се, ще има много такива изказвания с наближаването на изборите в Съединените щати, защото Русия и лично руският държавен глава Владимир Путин всъщност са значими фактори, които и републиканците, и демократите експлоатират в хода на своята политическа борба, особено в предизборната кампания. Това е нещо, с което сме свикнали, за съжаление, от Съединените щати.“

      В същото време, както отбеляза представителят на Кремъл, използването на тези фактори в самата Америка „нанася нови и нови, трудно поправими вреди на двустранните руско-американски отношения“. „Но това се случва всеки политически цикъл и в последните политически цикли това само се влоши“, продължи Песков, „Просто искам да ви припомня как след последните избори бяха похарчени десетки милиони долари от американските данъкоплатци. работа на различни комисии, специални групи, в прокуратурата, в специалните служби и така нататък, които работиха неуморно през цялата година и не щадяха средства от данъкоплатците, а след това всички стигнаха до извода, че няма никакво влияние за да ви напомня за този факт.

      Преди това Службата на директора на националното разузнаване на САЩ (ODNI) в доклад, озаглавен „100 дни преди изборите“, съобщи, че Русия, Китай и Иран предполагаемо набират американци за разпространение на пропаганда, насърчаваща техните интереси в навечерието на САЩ президентски избори. Докладът нарича Русия „водещата заплаха за изборите в САЩ“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ