петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      НОВ ОБСТРЕЛ В ИЗТОЧНА УКРАЙНА ВЗЕ 20 ЖЕРТВИ

      Най-малко 20 души бяха убити при обстрел в Източна Украйна – това съобщиха проруски сепаратисти, предаде ТАСС. Атаката на правителствените сили е взела живота на 12 души в град Стаханов, обстрелван от реактивни системи за залпов огън „Смерч“. В Луганск при аналогично нападение загина 1, а 150 други са били приети в болница.

      През последните 24 часа четирима цивилни граждани са били убити при сражения в населени места на Донецката народна република. Атаките на украинските военни сили рани и други деветима души, предаде говорителят на министерството на отбраната на ДНР. Той съобщи, че от Киев са нарушили споразумението за край на сраженията и са обстрелвали градове в Източна Украйна 68 пъти през изминалото денонощие.
      От украинската столица съобщиха за трима убити и 15 ранени войници на правителствените сили в рамките на последното денонощие. Военният говорител на Украйна – Владислав Селезньов заяви, че на атаки от страна бунтовниците са били подложени 55 града в страната.
      В същото време американският президент Барак Обама и германският канцлер Ангела Меркел осъдиха нестихващите боеве в Украйна и обсъдиха засилване на санкциите върху руските действия. Това съобщиха от Асошиейтед прес. Двамата лидери обсъдиха възможностите за прекратяване на конфликта, като останаха на мнението, че ще продължат да подпомагат финансово Украйна в опит за стабилизиране на обстановката и създаването на нови реформи за развитие на икономиката на страната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ