петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ДПС СРЕЩУ СОЦИАЛНИТЕ МЕРКИ НА КАЛФИН

      Мерките, които вицепремиерът Ивайло Калфин предлага относно социалното подпомагане, подлежат на реформиране. Ефектът не е достатъчно убедителен. Заявените намерения са дискриминационни и в известен смисъл противоконституционни. Това заяви депутатът от ДПС Хасан Адемов.
      Министърът на социалната политика и вицепремиер Ивайло Калфин заяви намерението си да се въведат мерки, според които майките на малолетните майки да не получават детски надбавки. От ДПС заявиха, че законът е такъв, че и в момента те така или иначе няма как да получават детски помощи.
      Според ДПС мярката е дискриминационна, защото ограничава правата на детето, още повече, че интересът на детето е най-важен. Според тях проблемът може да се реши само, ако мине през образованието.
      От партията не са съгласни и с 3-детния модел, който Калфин предложи. Според този модел се предлага диференциране на помощите за деца на месец, а именно за първо дете родителите да получават 35 лева, за второ – 85 лева и за трето – 130 лева. За всяко следващо дете помощта ще възлиза на 20 лева. Адемов заяви, че в момента от 1,5 млн. деца до 18-годишна възраст, само 860 000 деца получават детски надбавки.
      От ДПС искат още управленската програма на правителството да влезе в пленарна зала, за да има възможността да се дебатира по нея.
      Междувременно стана ясно, че ДПС няма да подкрепи и Закона за училищно и предучилищно образование, тъй като по думите на заместник-председателя на партията Алиосман Имамов, в закона има сериозни недостатъци и не допринася за интеграцията на малцинствата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ