петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ИЗБИРА ПОДУПРАВИТЕЛ НА БНБ

      Народното събрание ще избере подуправител на Българска народна банка, след като на 21 януари парламентът освободи официално Цветан Гунев, който ръководеше управление „Банков надзор“. На 29 януари управителят на БНБ Иван Искров предложи за поста Димитър Костов.

      Решението за освобождаването на Цветан Гунев като подуправител на Българска народна банка беше единодушно. Предложението беше внесено от председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и група народни представители с мотив, че от средата на юни 2014 година Гунев не е изпълнявал правомощията и задълженията си на подуправител на БНБ и на управител на банковия надзор. Към мотивите е записано още, че с решение на Софийския апелативен съд Гунев е отстранен окончателно от длъжност, което е само още една причина да бъде отстранен от поста. Дебати по предложението нямаше. Гласуваха 108 депутати и Цветан Гунев беше освободен със сто и осем гласа „за“.

      В дневния ред на Народното събрание е и изменение в Закона за търговския регистър. В деловодството на парламента пък са внесени и промени в закона за политическите партии. Предложението на независимия депутат Велизар Енчев е държавната субсидия за партиите да бъде орязана наполовина.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ