неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЖИВОТНОВЪДИ И ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ПРОТЕСТ

      Над 100 души излязоха на протест край Симитли. Тютюнопроизводители и животновъди протестираха заради ниските изкупни цени на тютюна и млякото и залежалата продукция. Пътищата бяха блокирани, но за кратко. В крайна сметка протестът приключи с осем ареста.
      Над 100 животновъди се събраха на протест край Симитли. При опит за блокиране на пътя полицейските служители са осуетили участниците. Един от протестиращите беше задържан, заради подтикване на останалите към незаконни действия.
      Исканията на бунтуващите е да се увеличи изкупната цена на млякото, тъй като в региони тя достига до 0,30 стотинки за литър, както и да се предприемат действия за предотвратяването на вирусното заболяване „син език“, което се предава на домашните и дивите животни. Представители от агенцията по безопасност на храните заявиха, че ще през март и април ще започне ваксинирането на животните срещу болестта.
      Производителите на тютюн от Дулово пък искаха промени в Закона за тютюна, с които да гарантират правата си пред търговските фирми. Те бяха блокирали за малко пресечка край Дулово. По средата на улицата бяха подпалени бали с тютюн в знак на протест, заради ниската му изкупна цена.
      В крайна сметка протестът в Симитли приключи с осем ареста, заради нарушаване на обществения ред. Малко по-късно шестима от арестуваните са били освободени.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ