петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      НЯМА КАК НАТО ДА НИ ПРИНУДИ ДА ВОЮВАМЕ В УКРАЙНА

      Няма как НАТО да ни принуди да вземем участие във военния конфликт в Украйна, ако алиансът реши да се намеси. Това заяви бившият министър на отбраната Аню Ангелов в ефира на държавната телевизия. Той беше категоирчен и за това, че в момента няма пряка заплаха за страната ни.

      По думите на Ангелов решенията за военна намеса се вземат само с пълен консенсус. А и все още няма конкретно решение за създаването на конкретен център на алианса в България, който най-вероятно ще бъде в София. Ангелов обаче поясни, че по своите функции центърът ще бъде по-скоро координационен, а не команден. Ще работи в посока планиране и координация на действията за осигуряването на колективната отбрана, ако някоя страна-членка бъде нападната или има заплаха за нападение. Ангелов беше категоричен, че не става въпрос за откриване на военни бази на наша територия. По негови думи обаче Българската армия се нуждае от модернизация и въпросът е кога и с какви пари, а не дали.

      Припомняме, че позицията на министър-председателят Бойко Борисов е за ненамеса в какъвто и да е военен конфликт. Вчера Борисов заяви от парламентарната трибуна, че ако НАТО поиска България да се намеси в Урайна, то този въпрос ще бъде обсъден в Народното събрание и решението за това ще бъде на всички 240 народни представители, а няма да бъде лично негово или лично на министъра на отбраната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ