неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ В НАВОДНЕНИТЕ РАЙОНИ ЩЕ ПОЛУЧАТ КОМПЕНСАЦИИ

      Земеделските производители, намиращи се в наводнените райони на страната, ще получат компенсации по Държавна помощ за компенсиране на пропадналите площи. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Компенсирането обаче ще важи само за напълно пропаднали земеделски площи.
      Министър Танева заяви, че всички места, които са пострадали от наводненията ще бъдат посетени от служителите на общинските служби по земеделие, веднага щом това стане възможно. Ще бъдат издавани констативни протоколи, в които ще са описани щетите. След получаването на такъв протокол всеки земеделец може да заяви имота за обезщетение по държавна помощ, като към заявлението ще бъде приложен и съответният протокол с нанесените щети.
      Министърът подчерта, че земеделците, които да си застраховали площите от природни бедствия, получават по-високи обезщетения, спрямо сега действащата държавна помощ, тъй като застрахователите изплащат до 80% в зависимост от културите. Компенсациите, които земеделците ще получат, ако не са си застраховали площите, е до 50% от размера на полагащата се помощ. За нея могат да кандидатстват физически и юридически лица, регистрирани като земеделски производители. Заявленията се подават в областните дирекции Държавен фонд „Земеделие” по постоянен адрес на физическите лица и по адрес на управление на юридическите лица.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ