петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      КОФИ АНАН ОСЪДИ НАХЛУВАНЕТО НА САЩ В ИРАК

      Нахлуването на САЩ и други страни в Ирак беше грешка и допринесе за създаването на терористичното движение „Ислямска държава“. Това заяви бившият генерален секретар на ООН Кофи Анан по време на Мюнхенската конференция по сигурността, предаде ТАСС.
      Според Анан това решение е влошило ситуацията в Ирак, а с разпускането на военните сили на държавата, се е провокирало недоволството на военнослужещи и полицаи.
      „По мое време аз се противопоставях на това. Опасенията ми се оправдаха.“ – допълни още той.
      Бившият генералният секретар заяви още, че някои от войниците на иракската армия са се присъединили към екстремистката групировка именно поради намесата на САЩ.
      „Стремежът да се създаде бързо демокрация без наличието на съответните институции доведе до възникването на корупционен режим“, отбеляза бившият генерален секретар на световната организация.
      Според него ислямският тероризъм унищожава многообразието и плурализма на Близкия изток.
      Същевременно от Йордания са извършили 56 въздушни нападения за 3 дни под формата на непрестанни бомбардировки срещу джихадистката групировка „Ислямска държава“ и тяхното присъствие в Североизточна Сирия. Това съобщи Агенция „Ройтерс“. Генерал Мансур ал Джбур подчерта, че са постигнати поставените цели за унищожаване на логистични центрове, складове за оръжия и тайни скривалища на бойците от терористичното движение.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ