събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ВЪОРЪЖЕНИ МЪЖЕ СТРЕЛЯХА ПО ПОЛИЦАИ В МАРСИЛИЯ

      Маскирани мъже са открили стрелба с автомати Калашников във френския град Марсилия. Огънят е открит в квартал Кастелан, който е един от най-засегнатите от наркотрафика в страната, предаде БТА.
      Според френския вестник „Фигаро“ атаката е била насочена към началника на полицията в Марсилия Пиер-Мари Бурникел. Друга версия, според местното издание, е разчистването на наркосделки между враждуващи престъпни групи в квартала.
      На мястото на инцидента са пристигнали силите за бързо действие към полицията във Франция. Районът е бил отцепен, а всички училища – подсигурени. Започнала е акция за обезоръжаване на нападателите.
      Няма данни за пострадали или жертви на стрелбата.
      Огънят е открит часове преди посещението на френския премиер Манюел Валс в града. Визитата на министър-председателя е по повод подобряване на безопасността в държавата.
      Мерките за сигурност в цяла Франция са затегнати след терористичните атентати миналия месец. Над 10 000 войници са разположени във всички части на страната, за да охраняват обекти с висока концентрация на хора и институции, подложени на евентуална опасност. Службите на реда са на пост пред големи търговски зони, джамии и транспортни центрове.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ