четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      МИКОВ: ВСЯКО РАЗПОЛАГАНЕ НА ВОЕННА ТЕХНИКА Е ОПАСНО

      Всяко разполагане на военна техника на наша територия в момента е част от подготовка за военни действия, а не е с цел учение. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в ефира на Нова телевизия. По негови думи към този момент има война на територията на Украйна, а използването на военни сили може да доведе до ескалация на напрежението с непредвидими последствия за целия регион, в това число и снабдяването с газ.

      Миков беше категоричен, че правителството прави договорки скрито, които не са ясни за никого и с оглед на това страхът в българските граждани бил основателен. В допълнение Миков беше категоричен, че не е ясно какви сили ще бъдат разположени на наша територия и как това се вписва в националния интерес на България. Според него другият голям въпрос е съдбата на българските граждани в Украйна, тъй като вече има българи, които са станали жертви на военните действия в Украйна. Припомняме, че БСП организира протест за днес под надслов „С Европа, но никога против Русия! Санкциите не спасяват живот! Искаме мир, а не война“. Левицата иска категорична позиция на нашето правителство за отпадане на санкциите спрямо Русия, тъй като при евентуална война последиците за България ще са катастрофални. Михаил Миков заяви, че представителите на БСП в Европейския парламент и в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа  категорично се противопоставят на насаждането на изкуствено напрежение чрез санкции. Миков беше категоричен, че пътят за излизане от кризата е в диалога, а не  във военните действия. Миков беше категоричен, че БСП ще настоява и за спешни мерки на правителството, за да се  гарантира сигурността на българите в Украйна, както по отношение на техните права като малцинство, така и във връзка със ситуацията в момента, която създава опасност за живота им. Българите трябва да имат по-сериозна подкрепа от България, категоричен беше Миков.

      Друга тема, по която Миков говори беше състоянието на БСП. Социалистите предвиждат „подмладяване“ на партията, като въведат задължителни квоти за млади хора във всички ръководни органи на БСП. Относно подадената ръка от страна на АБВ за местните избори, Михаил Миков заяви, че тя е партия с непостоянна дясна политика. Той даде пример с гласуването на отмяната на 10-процентната отстъпка за работещите бедни.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ