петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Лудогорец излъга ЦСКА с автогол на старта в Разград

      Лудогорец излъга ЦСКА с 1:0 в Разград в мач от първия кръг на новия сезон в efbet Лига. В 34-ата минута Серджио Падт спаси дузпа на Тобиас Хайнц и не позволи на „армейците“ да поведат, а в 53-ата минута Християн Петров си вкара автогол, който донесе трите точки на „орлите“.

      Треньорът на шампионите Георги Дерменджиев направи няколко промени в сравнение със състава, който започна срещу Динамо (Батуми) (0:1) в сряда. Двойка централни защитници срещу ЦСКА бяха Оливие Вердон и новото попълнение Едвин Куртулуш, а Диниш Алмейда и Ноа Сонко Сундберг останаха на пейката. Ивайло Чочев пък отстъпи мястото си на Дерой Дуарте.

      Томислав Стипич изненада с титулярния състав за официалния си дебют начело на ЦСКА. Хърватинът заложи от първата минута в Разград на юношите Петко Панайотов и Георги Чорбаджийски. Сред титулярите бяха и две от новите попълнения – националният вратар Иван Дюлгеров и защитникът Лумбард Делова. Стипич не можа да разчита на наказаните Густаво Бусато и Браян Кордоба.

      „Червените“ бяха без феновете на „Хювефарма Арена“. Секторът за гости остана затворен заради наказанието на ЦСКА.

      „Армейците“ притиснаха „орлите“ в началото. Защитникът Християн Петров отправи първия точен удар в мача. Националът шутира от двайсетина метра, Серджио Падт улови. Секунди по-късно и Петко Панайотов пробва мерника си, но без успех. В 17-ата минута Георги Чорбаджийски също шутира, Падт отново спаси.

      В 31-ата минута беше поредната опасна ситуация пред вратата на Лудогорец. Тобиас Хайнц пусна отлично извеждащо подаване към Джонатан Линдсет, който при влизането си в наказателното поле беше закачен за глезена от Оливие Вердон и падна на земята. Гостите изразиха претенции за дузпа, но съдията Никола Попов остави играта да продължи. Реферът на ВАР Георги Кабаков обаче му сигнализира секунди по-късно и срещата беше спряна. Попов отиде да прегледа ситуацията и посочи бялата точка. Това беше първа дузпа за ЦСКА при гостуване на Лудогорец.

      Тобиас Хайнц реши да стреля в средата на вратата, а хвърлилият се към десния ъгъл Падт спаси с крак и нулевото равенство се запази.

      В 43-ата минута и Лудогорец погледна към вратата на ЦСКА, пазена от Иван Дюлгеров. Сейни Санянг фаулира Рик Джонатан пред наказателното поле. Последва центриране към Вердон, който стреля с глава високо над напречната греда.

      Във втората минута на добавеното време Санянг хвърли тъч, топката от главата на Едвин Куртулуш попадна в Хайнц, който прехвърли Серджио Падт, но и вратата на Лудогорец, пропускайки да се разпише.

      Минута по-късно Марселино Кареасо се пребори за топката с Педро Нареси, тя стигна до Петко Панайотов, който преодоля Якуб Пьотровски в наказателното поле на Лудогорец, но си поведе силно и Падт улови. Най-доброто положение за Лудогорец през първото полувреме дойде дълбоко в добавеното време. Рик Джонатан центрира в наказателното поле на ЦСКА, където Якуб Пьотровски бе изпуснат и засече с глава, но над напречната греда.

      След почивката Лудогорец промени изцяло играта си и се активизира, а това бързо даде резултат. В 53-ата минута „орлите“ комбинираха бързо по земя. Текпетей намери Фон Витри отдясно, който без забавяне центрира опасно по земя, а Християн Петров си вкара автогол при опит да избие топката, която отиваше към Руан Секо на чиста позиция.

      В 64-ата минута Линдест напусна терена заради контузия и на негово място се появи Шопов. Десет минути след това Рик Джонатан изведе великолепно Секо очи в очи с Дюлгеров. Бразилецът пробва да преодолее стража на „червените“, но си поведе дълго топката и едва я настигна до аутлинията. Въпреки това успя да спечели корнер. Фон Витри центрира от ъгловия удар, а Секо бе близо да отбележи след изстрел с глава, но той профуча над напречната греда. В 85-ата минута резервата Видал отправи силен, но неточен удар от 22-23 метра.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ