понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Левски се развихри за мощен старт, отвя Локо Сф в „Надежда“

      Левски обърна и разби Локомотив София с 6:1 в столичния квартал „Надежда“ за мощен старт на новия сезон в efbet Лига.

      Новият старши треньор на „сините“ Станислав Генчев пусна титуляри четири от новите попълнения. Под рамката на вратата застана Матей Маркович, а фланговете действаха Майкон и Алдаир, докато атаката бе водена от голмайстора на шампионата през миналия сезон – Александър Колев, пристигнал от Крумовград.

      Наставникът на „железничарите“ Иван Колев пък заложи на трима нови футболисти – Анте Аралица, Симеон Славчев и Юлиан Ненов, а в неговият дебют начело на тима започна прекрасно с гол още в петата минута на Анте Аралица, който засече центриране на Селсо Рапосо отдясно и от близка дистанция вкара за 1:0. Малко след това голмайсторът на домакините отново стигна до топката в наказателното поле и намери Симеон Славчев, чийто удар обаче бе блокиран.

      „Сините“ отвърнаха в 11-ата минута, когато две от новите попълнения Майкон и Александър Колев се превърнаха в главните действащи лица. Крайният бранител центрира, а таранът майсторски насочи топката с глава в мрежата на Александър Любенов за 1:1. Десет минути по-късно друго ново попълнение Алдаир направи мощен пробив почти от центъра на терена, преминавайки през няколко футболисти на Локомотив и сам срещу вратаря не сгреши за 1:2, вкарвайки първия си гол за Левски.

      Последваха спокойни минути, а головото шоу продължи в добавеното време на първата част. В първата минута от него Охене изпълни бързо фал в центъра на терена и подаде на Джавад Ел Джемили, който проби през центъра и стреля с левия крак, но топката се отби в гредата. Той обаче се оказа най-съобразителен и при добавката сам вкара за 1:3. Две минути по-късно Александър Колев свали перфектно с глава топката към Ел Джемили, който без проблеми от удобна позиция реализира за 1:4.

      След почивката в 48-ата минута Ел Джемили шутира от границата на наказателното поле, но кълбото се отби в защитник и излезе в корнер. При статичното положение гостите бяха близо и до пети гол, но ударът с глава на Цунами бе отразен от Александър Любенов. Малко след това феновете на Левски запалиха пиротехнически средтсва и съдията Радослав Гидженов спря играта за кратко.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ