понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Лудогорец взе добър аванс след шоу с грузинци в ШЛ

      Лудогорец срази грузинския първенец Динамо Батуми с 3:1 в първи мач от първия квалификационен кръг на Шампионската лига и взе комфортен аванс преди реванша на 17 юли. Бърнард Текпетей (13) и Рик Джонатан (24) вкараха два гола за домакините през първата част, а Владимер Мамучашвили (62) намали след почивката преди Аслак фон Витри (72) да оформи крайния резултат от пряк свободен удар. Ако българският шампион елиминира този съперник, ще срещне в следващата фаза победителя от двойката Пюник Ереван – Динамо Минск.

      Играчите на Георги Дерменджиев доминираха напълно през първата част и двата гола бяха най-малкото, с което можеха да накажат гостите. „Орлите“ откриха резултата с първата си по-сериозна голова ситуация в 13-ата минута. Тодор Неделев изпълни късо корнер за Рик Джонатан, който се освободи елегантно от Вандерсон Силва на границата на наказателното поле и след това предостави кълбото на връхлитащия Бърнард Текпетей, а ганаецът с мощен удар от около десет метра реализира за 1:0. Пет минути по-късно голмайсторът Текпетей напредна на скорост отдясно, влезе в наказателното поле и опита пас за Руан Секо, който засече топката, но не успя да отправи достатъчно силен удар и вратарят Рикардо Силва спаси.

      Добрата игра на Лудогорец се отплати в 24-ата минута, когато Руан Секо беше намерен с подаване в центъра на терена. Той овладя на гърди и се обърна добре, след което изведе в коридор Рик Джонатан, а бразилецът излезе сам срещу вратаря Силва и стреля към вратата. Топката се отби първо от страничния стълб и попадна в мрежата за 2:0.

      В 34-ата минута Ивайло Чочев се пребори с Вандерсон Силва за топката в центъра и комбинира с Рик Джонатан. Бразилското крило преодоля съперник и напредна на скорост, след което шутира силно от дистанция, но покрай вратата в аут. В добавеното време на първата част Руан Крус направи фрапантен пропуск, прехвърляйки вратаря и вратата от близка дистанция.

      В началото на втората част Лудогорец предаде инициативата на гостите, който погледнаха по-смело към вратата на Падт. Така в 62-ата минута Мамукашвили получи топката от Оноре Гомис в наказателното поле, а „орлите“ спряха да играят заради сигнал, дошъл от трибуните, а не от рефера и оставиха грузинецът да отбележи необезпокояван.

      Скоро обаче домакините си върнаха двата гола аванс. В 72-ата минута Фон Витри изпълни отлично пряк свободен удар и реализира трето попадение за „орлите“. Четири минути преди края на редовното време Падт изби в корнер изстрел от пряк свободен удар на играч на Динамо Батуми. В 90-ата минута Диниш Алмейда засече с глава центриране от ъглов удар, но прати топката над вратата в аут.

      Реваншът между двата тима е точно след седмица на 17 юли в Грузия от 20:00 часа българско време.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ