вторник, 24.09.24
22.4 C
София
25 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      Англия разочарова, интригата се завърза още повече

      Англия и Дания завършиха 1:1 в интригуващ мач във Франкфурт от група „С“ на Евро 2024. Хари Кейн откри резултата в 18-ата минута, давайки преднина на „трите лъва“. В 34-ата обаче Мортен Хюлманд реализира страхотно попадение и изравни за „червения динамит“. Датчаните впечатлиха със сърцата игра и могат да съжаляват, че не стигнаха до трите точки.

      Двата отбора имаха още много положения, а веднъж и гредата помогна на Каспер Шмайхел. Стражът на Андерлехт и Джордан Пикфорд допуснаха по едно попадение, но блеснаха с редица решителни намеси.

      Избраниците на Гарет Саутгейт определено разочароваха феновете си, които очакваха от тях да ги зарадват с втора поредна победа на еврофиналите в Германия. След равенството интригата в групата се завърза още повече. В ранния двубой Словения и Сърбия също завършиха 1:1. Англия е водач с 4 точки, датчаните и словенците имат по 2, а сърбите са последни с 1 т.

      Последните мачове в групата са Англия – Словения и Дания – Сърбия (на 25 юни от 22:00 часа).

      Първият удар на мача във Франкфурт дойде още преди да е изминала една минута. Пиер-Емил Хьойберг стреля от границата на наказателното поле, Джордан Пикфорд улови топката. В 13-ата минута Фил Фодън пробва мерника си, но неточно – над вратата на Каспер Шмайхел.

      Пет минути след това Англия поведе за радост на хилядите си екзалтирани фенове по трибуните. Кайл Уокър, който по-рано притича до тъчлинията и подмени футболните си обувки, се възползва от груба грешка на Виктор Кристиансен, напредна по дясното крило. Крайният бранител навлезе в наказателното поле на „червения динамит“, подаде на Букайо Сака, който продължи за Хари Кейн, а той отбеляза с точен удар в долния десен ъгъл на датската врата – 1:0 за „трите лъва“.

      Йонас Винд стреля в 31-ата минута, но в последния момент Марк Гехи се хвърли на шпагат. След рикошета топката премина в близост до напречната греда на вратата на Пикфорд, но кацна върху мрежата от външната й страна.

      В 34-ата минута Дания изравни със страхотен гол. Хари Кейн даде грешно подаване в средата на терена, футболист в червено отне и комбинира с Мортен Хюлманд, който от 30-ина метра отправи топовен изстрел. Топката рикошира в десния страничен стълб и влетя във вратата на Пикфорд – 1:1.

      Кристиан Ериксен центрира от корнер в 39-ата минутa, на далечната греда Йоаким Андерсен се извиси над всички и засече с глава, но над напречната греда. Фил Фодън тръгна на самостоятелен рейд и опита удар от дистанция в 40-ата минута, но не успя да затрудни Шмайхел.

      Англия започна по-активно втората част. В 50-ата минута топката достигна до Деклан Райс, който нанесе изстрел от границата на наказателното поле, Шмайхел се намеси и улови.

      „Трите лъва“ пропиляха златна възможност в 52-ата минута, когато Букайо Сака беше изведен с дълго подаване в наказателното поле на Дания. Шмайхел излезе неразчетено, но ударът на футболиста на Арсенал с глава не намери очертанията на вратата.

      В 56-ата минута Фил Фодън нацели лявата греда, Сака опита да направи добавка, но стреля неточно. В 71-ата Джуд Белингам изведе Оли Уоткинс зад гърба на датската отбрана, но Шмайхел скъси ъгъла и успя да отрази удара на нападателя на Астън Вила. Малко след това Хьойберг пробва да изненада Пикфорд, стреляйки от сериозна дистанция, английският страж се справи.

      В 82-ата Марк Гехи сгреши пред собствената си половина, а Александър Ба навлезе в наказателното поле на Англия, но точно преди да стреля, бранителят на Кристъл Палас успя да се хвърли на шпагат и да избие топката. От последвалия корнер Андреас Кристенсен стреля от воле, но над напречната греда. Датчаните продължиха да притискат избраниците на Саутгейт. Пиер-Емил Хьойберг стреля от границата на наказателното поле, но покрай дясната греда. До края нямаше повече положения и срещата приключи 1:1.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ