вторник, 24.09.24
22.4 C
София
25 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      Гол в 95-ата минута спаси Сърбия, играл в Лудогорец също вкара

      Словения и Сърбия завършиха 1:1 в много интригуващ мач от група „С“ на Евро 2024. Бившият защитник на Лудогорец Жан Карничник откри резултата в 69-ата минута. В петата минута на добавеното време сърбите изравниха след попадение на резервата Лука Йович.

      Припомняме, че словенците започнаха участието си с равенство 1:1 срещу Дания, докато сърбите загубиха с 0:1 от Англия в първия си мач.

      Тази сутрин стана ясно, че „белите орли“ заплашват да напуснат европейското първенство, ако УЕФА не накаже Албания и Хърватия заради скандирания „Убий сърбина“ по време на вчерашния мач между двата отбора (2:2).

      Сърбите допуснаха груба грешка в началото на мача, Адам Гнезда шутира, но право в ръцете на Предраг Райкович. Словения създаде ново напрежение пред вратата на съперника в 8-ата минута, когато Ян Млакар излезе на добра позиция и стреля, Райкович спаси. 

      В 27-ата минута след центриране в наказателното поле на Словения, Душан Влахович се измъкна от Ваня Дъркушич и засече с глава, Ян Облак спаси. Четири минути по-късно след центриране от корнер се стигна до голямо напрежение пред вратата на Словения. Александър Митрович отблизо успя леко да отклони топката с глава, но тя премина встрани от десния страничен стълб.

      Словения направи огромен пропуск в 38-ата минута. Тим Елшник имаше късмет след рикошет да получи топката на отлична позиция в наказателното поле на Сърбия и веднага стреля, но топката разтресе левия страничен стълб на вратата на Предраг Райкович. След това топката попадна в Бенямин Шешко, но той заложи на силата и не успя да намери очертанията на вратата на Райкович, пращайки топката в аут.

      В 41-ата минута Андрия Живкович центрира в наказателното поле на Словения, където Александър Митрович се измъкна от опеката на Жан Карничник и отблизо стреля, но Ян Облак спаси.

      Две минути по-късно Сърбия организира бърза атака, при която Саша Лукич стреля, но Тим Елшник се намеси решаващо и успя да изчисти топката пред голлинията.

      Сърбия направи много голям пропуск в 47-ата минута, когато Душан Тадич изведе Александър Митрович сам срещу Ян Облак, но вратарят се намеси чудесно и спаси удара на нападателя.

      Бенямин Шешко отправи много опасен удар в 58-ата минута от около 20 метра, но Райкович демонстрира страхотен рефлекс и изби в корнер.

      Андраж Шпорар проби в наказателното поле на Сърбия в 67-ата минута, когато бе изблъскан Страхиня Павлович, но съдията Ковач показа, че няма намерение да свири дузпа.

      Словения поведе в 69-ата минута. Тим Елшник центрира от ляво към далечната греда, където Сергей Милинкович-Савич изпусна Жан Карничник и бившият бранител на Лудогорец отблизо вкара топката във вратата на Райкович – 1:0.

      Малко след това Митрович пропусна да изравни. Нападателят на Сърбия се пребори с Жан Карничник и стреля, но топката срещна напречната греда на вратата на Ян Облак. 

      Карничник имаше нова възможност и отправи хубав удар в 79-ата минута, но покрай целта в аут. Малко след това Лазар Самарджич пробва мерника си, топката прелетя встрани от вратата на Ян Облак. Няколко секунди по-късно стражът на Словения се наложи да се намесва след опасно изпълнение на Велко Бирманчевич.

      Пълната драма настъпи в петата минута на добавеното време, когато Лука Йович отне победата на словенците и спаси Сърбия. Иван Илич центрира от ъглов удар, а в наказателното поле на Словения играчът на Милан засече топката с глава и я изпрати във вратата на Ян Облак – 1:1.

      Словенците събраха 2 точки и са втори в групата към момента, а Сърбия има една в актива си. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ