петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Славия разби Янтра (Габрово) с 4:1

      Славия победи Янтра (Габрово) с 4:1 в последен 1/16-финал от турнира за Купата на България и в следващата фаза ще срещне ЦСКА.

      Двубоят противопостави трима представители на известната футболна фамилия Вуцови – Треньорът на Янтра Велислав Вуцов и полузащитникът Петър Вуцов, и Светослав Вуцов за „белите“.

      Гостите от София поведоха още в петата минута с попадение на Галин Иванов от статично положение (1:0).

      Домакините успяха да изравнят в 21-ата минута след попадение на Иво Михайлов (1:1). Той нанесе удар от около 15 метра, а след рикошет топката влезе във вратата на Вуцов.

      „Белите“ отново поведоха в резултата след половин час игра. Вратарят на Янтра не се намеси добре при удар на Емил Мартинов, а Владимир Николов направи добавка на празна врата – 2:1.

      Пет минути по-късно Тони Иванов получи извеждащ пас отдясно в наказателното поле на Славия и стреля от малък ъгъл, но от външната страна на мрежата на Светослав Вуцов.

      Седем минути по-късно след центриране от корнер Владимир Николов засече с десния крак, насочвайки топката към левия ъгъл, но Християн Василев изби, а малко след това се справи без проблеми с лек удар на Емил Мартинов.

      В последната минута от редовното време на първата част Георги Гинчев показа жълт картон на Велислав Вуцов, който оспорваше почти всички негови решения от началото на срещата.

      Втората част започна с атаки и към двете врати. Тони Иванов стреля опасно към Вуцов в 47-ата минута, а четири по-късно удар на Емил Мартинов бе спасен от вратаря на габровци.

      Славия поведе с 3:1 в 67-ата минута. Денислав Александров бе изпуснат от защитата на „ковачите“ и засече топката в близкия десен ъгъл на вратата на Християн Василев.

      Минути преди края столичани оформиха крайния резултат – 4:1. Емил Стоев получи топката в наказателното поле на Янтра и намери Мартин Сораков, който от близка дистанция не сгреши.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ