петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЩЕ ИМА ПОВДИГНТИ ОБВИНЕНИЯ ПО ОПЕРАЦИЯ „ЧЕРВЕИ“

      Ще има повдигнати обвинения по операция „Червеи“. Конкретните действия на прокуратурата няма да останат скрити за обществото, а разследването ще се движи в кратки срокове. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров. Той обаче отказа да назове имената на хората, на които ще бъдат повдигнати обвинения.
      Цацаров допълни, че няма специално разузнавателно средство, което да се използва на компютърна информационна система и каза, че е невъзможно да се издаде разрешение за такъв тип разузнавателно средство.
      В момента прокуратурата провежда разпити на всички участници във веригата по случая. Разпитва се и оперативният работник, на който му е възложено делото. На разпит са и лицата, подписали документите, послужили за основание на оперативното дело.
      Междувременно Висшият съдебен съвет изслуша днес шефа на бюрото за контрол на СРС-та Бойко Рашков, във връзка с операция „Червеи“. След това изслушване стана ясно, че в оперативната разработка са допуснати 8 нарушения, сред които има и издаване на разрешения за използване на разузнавателни средства от председателя на Софийски градски съд Владимира Янева.
      От Софийски градски съд се въздържаха от съобщаването на информация по случая, тъй като се отнася за класифицирана информация, а разпространяването й ще наруши Закона за защита на класифицираната информация.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ