събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      9 НА 9 – ПРИЕТО!

      Бюджетна комисия прие с девет гласа „за“ срещу девет гласа „против“ ратификацията на договор за дилърство между правителството и четири международни банки във външната комисия на стойност 8 милиарда евро. Това предизвика скандал в комисията и депутатите на БСП напуснаха заседанието.

      Повод за скандалът стана отсъствието на депутатът от БСП Георги Търновалийски, който бил болен, но казал на Румен Гечев от БСП как да гласува. Председателят на бюджетна комисия Менда Стоянова не призна неговия глас.

      Недоволни от развоя на ситуацията, депутатите от БСП напуснаха заседанието, което продължи с изслушване на ръководството на Комисията за финансов надзор  за пенсионните фондове. Финансовият министър Владислав Горанов призова отделните политически партии да вземат ясна позиция за отделните сектори и разходни политики, за да не изпадаме в шизофренното състояние – в бюджетна комисия да се иска намаляване на бюджета, а техни колеги в други комисии да заявяват друго. Според документа държавата възлага на четири банки да отговарят за пласирането на нови емисии облигации на обща стойност 8 млрд. евро на международните пазари през следващите 3 години. Целта е да се осигурят плащания на стари дългове и да се покрие евентуален бюджетен дефицит. До реакцията срещу ратификацията се стигна, след като Министерството на финансите не оповести предварително за сключения с четирите банки договор и за това се разбра от сайта на Народното събрание едва след внасянето на правителствения законопроект.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ