петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ГЕРБ ЗАЩИТИ ЦВЕТАНОВ С ДЕКЛАРАЦИЯ

      Парламентарна партия ГЕРБ излезе с декларация, с която защити бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.
      Припомяме, че Цветанов беше признат за виновен и осъден на 4 години затвор.Това се случва, след като през май миналата година първата съдебна инстанция го определи за виновен за това, че е осуетил разследването срещу бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.

      Декларацията на ГЕРБ беше прочетена на парламентарната трибуна от Цвета Караянчева и гласи следното:
      „Присъдата срещу Цветанов всъщност бе прочетена от председателя на БСП още в края на март 2013 година. Дни след старателно организирания и осъществен метеж, който свали правителството на Бойко Борисов от власт, на пресконференция на „Позитано“ 20 беше размахан „анонимен“ сигнал срещу бившия министър на вътрешните работи. Анонимката беше предадена публично на правоприлагащите институции с повелята, че заместник-председателят на ГЕРБ е виновен и институциите едва ли не са длъжни просто да официализират това партийно решение. Управленски похват, познат ни от тъмното тоталитарно минало на България в периода 1944-1989 година, когато ръководството на БКП (сегашно БСП) свеждаше решенията си за безропотно изпълнение от овладените партийно институции“, заявяват още от ГЕРБ.
      От парламентарната група заявяват, че категорично не искат да се намесват в работата на
      независимия български съд, но се противопоставят на опитите, съдебната система да бъде използвана като оръжие в ръцете на политически кръгове, които са готови да прекрачат всички демократични граници, за да се доберат до държавната и икономическата власт в страната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ