петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ГЪРЦИЯ ОБСЪЖДА КРЕДИТОРСКИ ПЛАН ЗА СПАСЕНИЕ

      Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас се съгласи на среща с председателя на Еврогрупата Йерун Дейселблум относно финансовата ситуация в страната, съобщава БТА. Представители на гръцкото правителство и Европейската комисия, както и членове на Европейската централна банка и Международния валутен фонд, ще дискутират кредиторски план за стабилизране на икономическото състояние в държавата. Дейселблум заяви, че е постигната договореност за обсъждане на допирните точки между сегашната програма и плановете на гръцкото правителство.
      Ципрас изрази надежда, че на заседанието на финансовите министри от еврозоната, което ще се проведе идната седмица, ще бъде постигнато достатъчно адекватно споразумение за гръцкия дълг.
      „Гръцкото правителство е свободно да формира своя бюджет, но така че да има баланс между новите разходи на страната и съкращения на такива.“ – това заяви Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер след срещата на съюза в Брюксел, цитиран от БТА. Според него Европейският съюз и Гърция трябва да намерят „общ подход“ към подобряване на финансовото положение в страната.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ