петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      НОВ ШАНС ЗА ГЪРЦИЯ

      Алексис Ципрас и финансови министри от еврозоната обсъждат спасителната програма на Гърция в късния следобед днес. Срещата в Брюксел е втората в рамките на една седмица, свързана с финансовите стратегии на страната.
      Дискусията предвижда постигане на съгласие по водещите проблеми на Гърция, отнасящи се до стабилизиране на държавата. Гръцкият министър Алексис Ципрас изрази надежда за успешния завършек на проточилите се преговори.
      „Ние не искаме нови кредити и помощи…Вместо пари, на нас ни е необходимо време за изпълнение на нашия план за реформи.“, заяви още премиерът.
      От своя страна Европейският съюз настоява за спазване на досегашния финансов план и занапред. Сегашната спасителна програма изтича в края на месеца.
      Изключване от еврозоната грози Гърция, ако не бъде намерен компромисен вариант, по който Атина и Брюксел да постигнат консенсус.
      Правителството на Алексис Ципрас се радва на масова подкрепа сред гърците. Над 20 хиляди души в Атина и 8 хиляди в Солун се събраха на демонстрации снощи, за да изразят солидарността си с политиката на премиера и неговото правителство.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ