вторник, 24.09.24
18.6 C
София
20 C
Пловдив
16.5 C
Варна
Search Suggestions

      Пучдемон избягал в Румъния?

      Бившият каталунски премиер Карлес Пучдемон е избягал в Румъния, предположи АП. Според медията в дома на политика в каталунския град Жирона вече не живее никой. „Пред сградата вече няма никаква охрана, а преди не можеше и пиле да прехвръкне“, разказа местен жител.

      Заради думите на събеседника си журналистът от агенцията смята, че Пучдемон е напуснал Испания. Най-вероятно каталунският политик е заминал със съпругата си Марсела Топор и дъщерите им Магала и Мария за Румъния, откъдето е жената на Пучдемон, припомня Б92.

      Каталуският парламент обяви едностранно независимост в петък. В отговор правителството в Мадрид на Мариано Рахой замрази автономията на най-богатия испански регион и уволни Пучдемон и други високопоставени каталунски служители. Управлението на областта бе поето от заместничката на премиера на иберийското кралство – Сорая Саенс де Сантамария.

      Днес се появи информация, че някои от уволнените ръководители в Каталуния са били забелязани в офисите си. Според РИА Новости хората са дошли, за да си вземат лични вещи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ