петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОТПАДНАХА ОБВИНЕНИЯТА СРЕЩУ ОКТАЙ ЕНИМЕХМЕДОВ

      В жалбата си до Висшия касационен съд Енимехмедов има две искания. Едното е за връщане на делото от начало, поради процесуални нарушения при постановяване на присъдата, а другото е за намаляване на присъденото наказание.
      Нападателят на Доган поиска да му бъде даден орден „Стара планина“ , защото по думите му той е извършил подвиг, с който е повдигнал духът на хората и е влязъл в политическото пространство.
      Преди време Октай Енимехмедов застана пред Темида за опит за убийство  на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. На 19.01.2013 г. той създаде суматоха по време на речта на Доган, за оттеглянето му от поста, като опря газов пистолет в слепоочието му. Оръжието засече и така и не произведе изстрел. По-късно експерти обясниха, че с такова оръжие не може да бъде убит човек и така обвинението в опит за убийство към нападателя отпадна и останаха обвиненията в закана за убийство и хулиганство.
      Енимехмедов от самото начало твърди на всички инстанции, че не е целял да убие Доган, а да го сплаши, тъй като той не работил в полза на държавата.
      От ДПС ясно заявиха след постановяване на леката присъда, че очакват от съда справедливо наказание за нападателя.
      Преди няколко дни стана ясно, че за две години прокуратурата не е успяла да открие присъствалите на конференцията на ДПС, които излязоха на сцената и биха Октай Енимехмедов. Въпреки това от държавното обвинение казаха, че не са се отказали от това да търсят кои са биячите.
      Голяма част от изминалите две години Октай Енимехмедов прекара в ареста, а след това мярката му за неотклонение беше изменена в домашен арест. 
      Ако Върховният съд потвърди наложената му присъда от три години и половина, този период ще бъде приспаднат от наказанието.
      Решението на съда се очаква до месец.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ