петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПЪРВИ ДЕН НА КОНСУЛТАЦИИТЕ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА

      Днес на среща с президента Росен Плевнелиев влязоха представители от квотата на АБВ. Лидерът на партията Георги Първанов не присъстваше на разговорите. Формацията беше представена от зам. шефът на Народното събрание от квотата на АБВ Кирил Цочев, шефът на групата Борислав Борисов, заместникът му Михо Михов и др.

      Преди срещата Борислав Борисов обясни, че сред приоритетните точките на разговорите с държавния глава са регионалната сигурност и реформите.

      И тази година „Атака“ отказа да участва в консултациите, организирани от Росен Плевнелиев. Представители на партията водени от Волен Сидеров се появиха пред сградата на президентството , за да обяснят отказа си. Пред събралите се журналисти лидерът на „Атака“ заяви, че не вижда логика президентът да се консултира с партиите. Сидеров обоснова решението на „Атака“ и с различията във вижданията на партията и президента за политиката на страната.

      Независимо от категоричния отказ на „Атака“ от консултации нейният лидер изрази публично мнението си по въпросите, които са планувани в дневния ред на президентските срещи. Волен Сидеров се обяви срещу въвеждането на мажоритарен елемент в избирателната система и заяви, че партията му няма да подкрепи намерението за вземане на външен заем. Той отново акцентира на твърдението, че това е военен заем и ще служи за военни цели.

      През следващите дни ще се проведат разговорите и с останалите парламентарни групи. Очаква се една от темите да бъде и свикването на изборен референдум с местните избори.
      След края на всички срещи държавният глава ще обобщи решенията от проведените консултации.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ