неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      22 СГРАДИ С ПОДПИСАНИ ДОГОВОРИ ЗА БЕЗПЛАТНО САНИРАНЕ

      41 сгради са подали документи за безплатно саниране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Това стана ясно на първата работна среща, в която взеха участие министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и областният управител на област София Венелин Пенев.
      Досега срещи с гражданите е имало във всички общини в страната. Целта на тези срещи е жителите да бъдат по-добре информирани и да им се даде ясна информация какво всъщност представлява самата програма. По думите на министър Павлова, най-важното нещо, заради което се осъществява санирането, е икономия на разходите на домакинствата през зимата, както и намаляване на енергопотреблението. Освен това чрез програмата ще има повишаване на стойноста на имотите, нов и модерен облик на сградите, обновяване на входовете, както и създаването на по-топли, уютни и красиви домове.
      Отделно има 293 сгради, които ще са с европейско финансиране по ОП „Регионално развитие“. В санирането не се включва ремонт и обзавеждане на апартаментите, смяна на отоплителни тела, както и подмяна на асансьори.
      Програмата е отворена за всичките 265 общини в страната, стига да отговарят на изискванията за саниране, а срокът за кандидатстване е 2 години – до края на 2016 година.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ