петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПУТИН НЕ ИСКА ВОЙНА С УКРАЙНА

      Руският президент Владимир Путин отхвърли възможността за война с Украйна, предаде Ройтерс. Държавният глава заяви, че за момента няма необходимост от извънредни дипломатически мерки за прекратяване на огъня. По думите му най-важното е да бъдат изпълнявани постигнатите договорки в Минск, защото „това е верният път към нормализиране на ситуацията в този регион на страната“, допълни още той.
      Путин заяви още, че Европа има не по-малък интерес за нормализиране на отношенията между двете страни.
      Руският президент каза пред медиите, че решението на гражданите в Крим да се присъединят към Кремъл, е техен избор, който трябва да бъде уважаван.
      Междувременно от Киев поставиха условие, за да изтеглят въоръжените си сили от Донбас. Украинският военен говорител Анатоли Стелмах заяви, че това ще се случи само ако сраженията в останалите засегнати райони на страната, бъдат прекратени. Стелмах беше категоричен, че постигнатото примирие в Минск не се спазва и допълни, че докато военните сили на Украйна не бъдат извън обстрел от сепаратистите, тежкото въоръжение от Донбас няма да бъде изтеглено.
      От своя страна Луганската народна република започна изтегляне на въоръжението си от зоната на конфликта, съобщи Руская Газета. Говорителят на Донецката народна република Едуард Басурин също потвърди, че сепаратистите са започнали поетапно прекратяване на огъня в града. Той обвини Киев, че те са причината споразумението да не бъде спазвано, като допълни, че са регистрирани 29 обстрела от страна на Украйна в района на Донецк.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ