петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ВТОРИ ДЕН НА КОНСУЛТАЦИИ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА

      Днес, във втория ден от „Месеца на политическите консултации“, президентът Росен Плевнелиев проведе разговори с ръководствата на Патриотичния фронт и на „Българския демократичен център“. Основните теми на разговор са същите както и при проведената вчера среща с представителите на АБВ.
      Вчера започна месецът на политическите консултации, в който държавният глава кани на среща всички парламентарно представени партии. Основните теми на разговор между Росен Плевнелиев и партиите са нуждите от реформи през 2015г., регионалната сигурност и необходимостта от механизъм за справяне с кризите и природните бедствия.
      По план-график във всеки от следващите дни президентът ще се среща с две парламентарно представени партии.
      В първия ден на консултациите, президентът Плевнелиев се срещна с представители на най-малката парламентарно представена партия АБВ. На работната среща не присъстваше лидерът на партията Георги Първанов.
      При разговорите с държавния глава АБВ поискаха увеличаване на президентските правомощия и подкрепиха идеята на Плевнелиев за изборна реформа. „Атака“ бойкотираха консултациите и поискаха предсрочни парламентарни избори.
      Във втория ден на политически консултации на партиите при президента бяха поканени ръководствата на Патриотичния фронт и на „Българския демократичен център“.
      В 10.30 днес при Росен Плевнелиев пристигнаха представители на Патриотичния фронт.
      За 14:00 беше насрочен вторият тур от разговори при държавния глава с представители на Български демократичен център.
      През следващите дни консултациите ще продължат с Реформаторски блок, Движение за права и свободи, „БСП – Лява България“ и ГЕРБ.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ