петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      СТРЕЛЕЦЪТ В ЧЕХИЯ НЕ Е ТЕРОРИСТ

      Мъжът, който откри безразборна стрелба в Ухерски брод не е терорист, заяви министърът на вътрешните работи на Чехия Милан Хованец в телевизионно изявление след инцидента.
      „Можем да кажем, че това не беше терористичен акт. Извършителят е местен жител на възраст над 50 години“, коментира министърът. 
      Полицията разследва мотивите за нападението. Стана ясно, че нападателят е притежател на разрешително за оръжие.
      Според прокурор Роман Кафка, причините за случилото се са от смесен тип и не може да се твърди, че извършителят е с психично разстройство.
      Първоначално, при поднесената в медиите информация, се съобщаваше за една убита сервитьорка и една ранена посетителка на заведението, в което е стрелял възрастният мъж. По-късно след уточнение броят на жертвите достигна 8 души.
      Чешки тв канал съобщи, че убиецът се обадил предварително в телевизията и уведомил за намерението си да убива.
      Инцидентът в Чехия е един от най-трагичните, от такъв характер. Той може да бъде сравнен с деянието на 20-годишната Олга Хепнарова през 1973 г. . Тогава тя умишлено се врязва с камион трамвайна спирка в Прага. С действието си Хепнарова причинява смъртта на осем човека и наранявания на още няколко. Пред съда обвиняемата е заявила, че е искала „да разчисти сметките си с обществото“. По-късно агресорката е осъдена на смърт и е екзекутирана.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ